!ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!
**** Σε αυτό το blog μερικά από τα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις από άρθρα του διαδικτύου και άλλα είναι προσωπικά tutorial που αναφέρονται σε διάφορα θέματα. Τα παραπάνω έγιναν για ενημέρωση του κοινού και εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διεύρυνσης. Όλα τα άρθρα είναι για εκπαιδευτικούς και μόνο σκοπούς. Δεν φέρω καμία ευθύνη εάν κάποιος αναγνώστης τα χρησιμοποιήσει κακόβουλα. ****

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Τι είναι οι proxy servers;

Proxy server είναι ένας server ο οποίος κρατάει στο δίσκο του sites τα οποία έχουν επισκεφθεί προηγούμενοι χρήστες. Χρησιμοποιώντας τον Proxy Server, η περιήγησή στο Internet γίνεται πιο γρήγορη διότι όταν "κατεβάζετε" μια σελίδα που βρίσκεται στο δίσκο του proxy, δεν λαμβάνετε τα δεδομένα από τον απομακρυσμένο υπολογιστή, αλλά τοπικά, από τον server της εταιρείας που σας παρέχει ίντερνετ και κατά συνέπεια με πολύ γρηγορότερο ρυθμό.
Η ανωνυμία είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ασφάλειας στο χώρο των υπολογιστών.Όσο πιο πολύ την διατηρούμε στο Internet τόσο περισσότερο ασφαλής είμαστε.
Υπάρχουν δύο τρόποι για να κρύψουμε την IP μας όταν κάνουμε περιήγηση στο Internet. Ο ένας είναι η χρησιμοποίηση proxy στον browser μας και ο άλλος μέσω κάποιων άλλων ιστοσελίδων που μας δίνουν την δυνατότητα να σερφάρουμε στο Internet ανώνυμα.
Αν λοιπόν δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον διαθέσιμο proxy server για να κρατήσουμε την ανωνυμίας μας τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια από τις παρακάτω ιστοσελίδες. Το μόνο που χρειάζεται ουσιαστικά να κάνουμε είναι να βάλουμε την διεύθυνση της σελίδας που θέλουμε να μπούμε στο κενό πεδίο και να αρχίσουμε το σερφάρισμα.

Αυτή την επιλογή μας την προσφέρουν οι παρακάτω σελίδες:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.