!ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!
**** Σε αυτό το blog μερικά από τα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις από άρθρα του διαδικτύου και άλλα είναι προσωπικά tutorial που αναφέρονται σε διάφορα θέματα. Τα παραπάνω έγιναν για ενημέρωση του κοινού και εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διεύρυνσης. Όλα τα άρθρα είναι για εκπαιδευτικούς και μόνο σκοπούς. Δεν φέρω καμία ευθύνη εάν κάποιος αναγνώστης τα χρησιμοποιήσει κακόβουλα. ****

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ιστορική αναδρομή Linux

Ιστορική αναδρομή Linux

Πριν από 20 χρόνια ένας Φινλανδός φοιτητής Πληροφορικής, ονόματι Linus Torvalds, θέλησε να χρησιμοποιήσει το Unix στο PC του χωρίς όμως να πληρώσει τα εξωφρενικά ποσά των αδειών. Έτσι, αποφάσισε να γράψει το δικό του κώδικα, με αποτέλεσμα κάπως έτσι να γεννηθεί το open-source λειτουργικό σύστημα Linux.
Τον επόμενο χρόνο, περίπου 100 developers συνεργάστηκαν πάνω στο Linux ενώ το 2010 ο αριθμός τους δεκαπλασιάστηκε. Επιπλέον η σημαντική αύξηση στη χρήση είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί το μέγεθος του kernel. Συγκεκριμένα, το 1995 το Linux αποτελούνταν από 250.000 γραμμές κώδικα, αριθμός που το 2010 αυξήθηκε στα 14.000.000.


Αυτή τη στιγμή, το Linux βρίσκεται παντού, με τις μεγαλύτερες εταιρείες να κάνουν χρήση του, συμπεριλαμβανομένων των Facebook, Google και Τwitter.

Στο παρακάτω Infographic, αφιερωμένο στην 20η επέτειο του Linux, μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του λειτουργικού συστήματος από την πρώτη του εμφάνιση το 1991 μέχρι σήμερα.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.