!ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!
**** Σε αυτό το blog μερικά από τα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις από άρθρα του διαδικτύου και άλλα είναι προσωπικά tutorial που αναφέρονται σε διάφορα θέματα. Τα παραπάνω έγιναν για ενημέρωση του κοινού και εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διεύρυνσης. Όλα τα άρθρα είναι για εκπαιδευτικούς και μόνο σκοπούς. Δεν φέρω καμία ευθύνη εάν κάποιος αναγνώστης τα χρησιμοποιήσει κακόβουλα. ****

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Εγκατάσταση του Τοr στο BackTrack 5 R3


Σε αυτό το tutorial θα εξηγήσουμε πως γίνεται η εγκατάσταση του Tor στο Backtrack 5 R3 αλλά και σε οποιοδήποτε BackTrack. Πρώτα απ' όλα να αναφέρουμε ότι το Tor είναι ένα εργαλείο που μας παρέχει ανωνυμία στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια με το Tor μπορούμε να σερφάρουμε στο ιντερνετ με ασφάλεια χρησιμοποιόντας άλλη ΙΡ. Το παραπάνω link δείχνει αναλυτικά τη διαδικασία εγκατάστασης του στο BackTrack.

Α) Πρώτα απ' όλα πρέπει να κατεβάσουμε το αρχείο από την ιστιοσελίδα διανομής του που είναι https://www.torproject.org/.

Β) Στη συνέχεια ανοίγοντας ένα terminal πληκτρολογούμε:

tar -xvzf (αντιγραφή και επικόλληση το πλήρες όνομα του αρχείου που κατεβάσαμε)
Με αυτή την εντολή θα μας το αποσυμπιέσει το αρχείο στην επιφάνεια εργασίας.

Γ) Επόμενο βήμα είναι να ανοίξουμε το φάκελο του αρχείου που αποσυμπιέσαμε και να ανοίξουμε το αρχείο με όνομα tor-browser_en US. Θα μας εμφανίσει σφάλμα στο άνοιγμα του. Για να διορθώσουμε το σφάλμα επιλέγουμε το κείμενο που μας έβγαλε με το σφάλμα και πατάμε αντιγραφή.

Γ) Μετά πατάμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο με το όνομα tor-browser_en US. Επιλέγουμε Open to --> gedit (έγγραφο κειμένου)
Στη συνέχεια θα μας ανοίξει ένα κωδικοποιημένο απλό έγγραφο κειμένου και επιλέγουμε την καρτέλα Search-->Find και στο πεδίο με όνομα Search to πατάμε επικόλληση το κείμενο του σφάλματος για να μας το εντοπίσει στο πεδίο.

Δ) Αφού μας βρεί το σημείο που ψάχνουμε αντικαθιστούμε το τρέχον κείμενο με ''Τοr is started'' και σβήνουμε την από κάτω γραμμή που έχει την εντολή exit. Αποθηκεύουμε και κλείνουμε το έγγραφο.

Ε) Τέλος πατάμε κλίκ για να ανοίξουμε το tor-browser_en US. Μας εμφανίζει στην οθόνη '' Τοr is started'' και μας ανοίγει το Tor. Παρακάτω παραθέτω ένα σχετικό video που δείχνει τη διαδικασία εγκατάστασης του Tor...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.