!ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!
**** Σε αυτό το blog μερικά από τα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις από άρθρα του διαδικτύου και άλλα είναι προσωπικά tutorial που αναφέρονται σε διάφορα θέματα. Τα παραπάνω έγιναν για ενημέρωση του κοινού και εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διεύρυνσης. Όλα τα άρθρα είναι για εκπαιδευτικούς και μόνο σκοπούς. Δεν φέρω καμία ευθύνη εάν κάποιος αναγνώστης τα χρησιμοποιήσει κακόβουλα. ****

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Aλλαγή MAC Address στα Windows χειροκίνητα

Για να αλλάξουμε χειροκίνητα την Mac Αddress της κάρτα δικτύου μας θα πρέπει πρώτα να πάμε στο Start και να πατήσουμε στην αναζήτηση (search) ''regedit'' και μετά κλικ στο ΟΚ, όπως στην παρακάτω εικόνα.



Κατόπιν ψάχνουμε την ανάλογη διαδρομή:


HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}


Όταν φτάσουμε στο τελικό σημείο {4D36E972-E325-11CE-BFC1-08002BE10318} ψάχνουμε να βρούμε την κάρτα δικτύου μας όπως φαίνεται και στην εικόνα



Αφού βρούμε την κάρτα δικτύου μας ψάχνουμε κοιτώντας δίπλα στις τιμές να βρούμε την τιμή "NetworkAddress" αν δεν σας εμφανίζει την τιμή τότε μπορείτε να την δημιουργήσετε πατώντας:

New > String Value και όνομα NetworkAddress και γράψτε την ΜΑC Address που επιθυμείτε.


Τέλος κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας για να εφαρμοστούν οι αλλαγές.


ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν κάνετε αλλαγές στην Registry των Windows γι' αυτό πριν από κάθε αλλαγή είναι προτιμότερο να κάνετε ένα backup των ρυθμίσεων ώστε να μπορείτε να τις ξαναανακτήσετε. Και κάτι ακόμα να προσέχετε τι κάνετε και πιο αρχείο χειρίζεστε και πως το χειρίζεστε γιατί οι αλλαγές στην Registry των Windows μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη λειτουργία του λειτουργικού σας συστήματος. Για οποιοδήποτε λάθος χειρισμό δεν ευθύνεται το tutorial γι αυτό καλύτερα αν δεν γνωρίζεται να μη προβείτε σε οποιαδήποτε ενέργεια αν δεν είστε γνώστης του αντικειμένου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.