!ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!
**** Σε αυτό το blog μερικά από τα άρθρα είναι αναδημοσιεύσεις από άρθρα του διαδικτύου και άλλα είναι προσωπικά tutorial που αναφέρονται σε διάφορα θέματα. Τα παραπάνω έγιναν για ενημέρωση του κοινού και εμπλουτισμό της εκπαιδευτικής διεύρυνσης. Όλα τα άρθρα είναι για εκπαιδευτικούς και μόνο σκοπούς. Δεν φέρω καμία ευθύνη εάν κάποιος αναγνώστης τα χρησιμοποιήσει κακόβουλα. ****

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Backtrack 5 R3 Tutorial - Αυτοματοποιημένη διαδικασία απόκτησης κωδικών πρόσβασης με Subterfuge


Σε αυτό το tutorial θα δούμε πως να αποκτήσουμε κωδικούς πρόσβασης με διαδικασία ΜΙΤΜ (Man in the Middle) χρησιμοποιώντας το Subterfuge.

1) Πρώτα απ'όλα κατεβάζουμε το subterfuge από εδώ
2) Ανοίγουμε ένα τερματικό και πηγαίνουμε στο φάκελο που κατεβάσαμε το αρχείο μας πληκτρολογόντας cd Downloads και στη συνέχεια ls. Η διαδικασία φαίνεται παρακάτω στην εικόνα.
3) Αποσυμπιέζουμε το αρχείο: tar -zxvf (όνομα αρχείου)


4) Στη συνέχεια γράφουμε: cd subterfuge
5) Μετά γράφουμε την παρακάτω εντολή έτσι ώστε να μας ανοίξει το αρχείο ρυθμίσεων της εφαρμογής και να δούμε ποια είναι η εντολή εγκατάστασης του: nano README




6) Αφού κάναμε έλεγχο πληκτρολογούμε: python setup.py install

7) Για να κάνουμε εγκατάσταση της εφαρμογής σε γραφικό περιβάλλον: ./setup.py



8) Επιλέγουμε πλήρης εγκατάσταση...




9) Για να εκκινήσουμε γράφουμε στο τερματικό: subterfuge


10) Ανοίγουμε τον browser και εισάγουμε το link που φαίνεται http://127.0.0.1:80





11) Στη συνέχεια μας ανοίγει ένα παράθυρο με τις επιλογές της εφαρμογής. Παρατηρούμε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για ένα πλήρες penetration test.



12) Στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης γράφει "Start". Κάνουμε κλίκ και στη συνέχεια επιλέγουμε "ΟΚ" στο μήνυμα που εμφανίζεται





13) Ας ρίξουμε μια ματιά στο τερματικό. Όπως βλέπουμε όλα γίνονται με αυτόματο τρόπο και συγκεκριμένα το arp poisoning, ip forwarding, credential harvester και το sslstrip.


14) Τέλος ρίχνω μια ματιά στον browser και παρατηρώ ότι ανάλογα με την κίνηση του δικτύου και ανάλογα σε ποια σελίδα μπαίνουν για παράδειγμα οι χρήστες του ασύρματου δικτύου σε μια καφετέρια με ασύρματο δωρεάν ιντερνετ παίρνω τους κωδικούς πρόσβασης τους όταν μπαίνουν στους λογαριασμούς τους.



ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτός ο οδηγός εκμάθησης παρέχεται μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Δε φέρω καμιά ευθύνη σε περίπτωση που χρησιμοποιηθεί για κακόβουλη χρήση και για εφαρμογή του σε τρίτους χωρίς την συγκατάθεση τους. Κάθε παράνομη εφαρμογή του οδηγού αυτού διώκεται ποινικά από το νόμο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.